Karos ajtócsukó 40-65kg-os ajtóra, kiakasztható SA-6033ADs
ID : 1011
5 700 Ft + Áfa
SA-6033ADs Karos ajtócsukó termostabil hidraulikus olajjal, 40-65kg-os ajtóra, KIAKASZTHATÓ

SA-6033ADs ajtócsukó leírása:
Karos ajtócsukó termostabil hidraulikus olajjal, 40-65kg-os ajtóra
két sebességállítási és egy erőállítási lehetőség
jobbos vagy balos szerelés
nyitási szög: max 180°
maximum 1050mm széles ajtókhoz
Szürke színben
Kiakasztható

Szerelése :
A csomagban található egy ajtóbehúzó test, egy kar, egy porálló műanyag védőburkolat, valamint 2x6 db csavar. A kis csavarok a kar, a nagyobb csavarok pedig az ajtóbehúzó test felszereléséhez szükséges. A kart a behúzó mindkét végére fel lehet erősíteni, a nem használatos csapra kell felhelyezni a műanyag védőburkolatot. Ezen kívül található még 1 csavar, alátétekkel, ez szolgál a kar behúzóhoz való rögzítéséhez.
A testen 2 db állító található, 1-es és 2-es jelzéssel. Az 1-es segítségével lehet a behúzási sebességet állítani, a 2-essel pedig a csillapítást.
FIGYELEM!
Az erőállító csavarok túlzott kilazítása, kicsavarása az olaj elfolyását eredményezheti.Ez nem garanciális hiba.

Karos ajtócsukó - csukás sebesség állítás :
Karos ajtócsukó - csukás sebesség állítás

1. Ajtókeretre, nyitásiránnyal ellentétesen
Ebben az esetben az ajtóbehúzót a felső ajtókeretre kell szerelni, úgy, hogy a behúzó középpontja 175 mm-re legyen a zsanértól (ajtó szélétől). Ebben az esetben a furatok 91 valamint 259 mm távolságra vannak a zsanértól. Az ajtóbehúzó kar első furatát a zsanértól 229 mm-re kell elhelyezni.
Az ajtóbehúzó állítói a zsanér felé nézzenek, ekkor a kar az 1-es állító (becsukási sebesség állító) felén van. Az ajtóbehúzó alsó furatai 18,5 mm távolságra legyenek az ajtótól, a kar pedig 51 mm-re ezektol a furatoktól lefelé.
Karos ajtócsukó - szerelés nyitásiránnyal ellentétesen :
Karos ajtócsukó - szerelés nyitásiránnyal ellentétesen

Karos ajtócsukó - szerelés nyitásiránnyal ellentétesen, méretek

2. Ajtóra, nyitásirányba
Ebben az esetben az ajtóbehúzót az ajtó felső részére kell tenni, úgy, hogy a behúzó középpontja 160 mm-re legyen a zsanértól. Ekkor a furatok 94 valamint 232 mm távolságra vannak a zsanértól. Az ajtóbehúzó kar szerelése 2 végpont között állítható, a zsanértól 185-200 mm távolságra kell lennie a közelebbi furatnak. Ha a zsanérhoz közelebb helyezi a kart, az ajtóbehúzó nagyobb erővel fogja behúzni az ajtót, ha távolabb, akkor pedig kisebb erővel.
Az ajtóbehúzó állítói a zsanér felé nézzenek, ekkor a kar az 2-es állító (csillapítási sebesség állító) felén van. Az ajtóbehúzó felső furatai 15 mm-re legyenek az ajtókerettol, a kar pedig 48 mm-re ezektől a furatoktól felfelé.
Karos ajtócsukó - szerelés nyitásirányba :
Karos ajtócsukó - szerelés nyitásirányba

Karos ajtócsukó - szerelés nyitásirányba, méretek


<<<    Vissza - Ajtóbehúzó - alkategóriába